Ce țări au lepră?

Ce țări au lepră?

Unde se găsește lepra în lume astăzi? Țările cu cel mai mare număr de noi diagnostice de lepră în fiecare an sunt India, Brazilia și Indonezia. Mai mult de jumătate din toate cazurile noi de lepră sunt diagnosticate în India.

În ce țări este cel mai frecvent lepra?

În 2017, peste 200.000 de noi cazuri de lepră au fost înregistrate la nivel mondial. Prevalența la nivel mondial este de aproximativ 5,5 milioane, 80% dintre aceste cazuri fiind găsite în 5 țări: India, Indonezia, Myanmar, Brazilia și Nigeria.

Ce țară are încă lepră?

Cazuri raportate de lepră

India este cea mai mare țară din lume după cazuri de lepră. Începând cu 2020, cazurile de lepră în India erau 65.147, ceea ce reprezintă 51,09% din cazurile de lepră din lume.

Câte țări mai au lepră?

Au fost 127558 de cazuri noi de lepră detectate la nivel global în 2020, conform cifrelor oficiale din 139 de țări din cele 6 regiuni ale OMS. Aceasta include 8 629 de copii sub 15 ani. Rata de detectare a noilor cazuri în rândul populației de copii a fost înregistrată la 4,4 per milion de copii

Ce țări au încă lepră?

Cazuri raportate de lepră

India este cea mai mare țară din lume după cazuri de lepră. Începând cu 2020, cazurile de lepră în India erau 65.147, ceea ce reprezintă 51,09% din cazurile de lepră din lume. Primele 5 țări (altele sunt Brazilia, Indonezia, Republica Democrată Congo și Bangladesh) reprezintă 78,88% din aceasta.

În ce țară este cea mai frecventă lepra?

La nivel mondial, se estimează că două până la trei milioane de oameni sunt cu handicap permanent din cauza leprei. India are cel mai mare număr de cazuri, Brazilia pe locul al doilea și Indonezia pe locul trei.

Câte țări sunt afectate de lepră?

Netratată, lepra poate provoca leziuni progresive și permanente ale pielii, nervilor, membrelor și ochilor. Au fost 127558 de cazuri noi de lepră detectate la nivel global în 2020, conform cifrelor oficiale din 139 de țări din cele 6 regiuni ale OMS.

Ce rasă are mai multe șanse de a face lepră?

Lepra este direct legată de factorii sociali din grupurile populației, cum ar fi rasa, etnia sau culoarea pielii (12). De Castro şi colab. a arătat că populația non-albă era mai predispusă la lepră (13).