Este Kafka mai rapid decât JMS?

Este Kafka mai rapid decât JMS?

În cele din urmă, Kafka este extraordinar de mai rapid, mai ales datorită unor tehnici inteligente de transfer de disc/memorie și pentru că consumatorii au grijă de mesajele pe care le consumă, nu de broker ca în JMS. Din acest motiv, consumatorul este, de asemenea, capabil să „rebobine”, adică să recitiți mesajele de ex. 2 zile ag

Este Kafka mai bun decât JMS?

Apache Kafka este mai potrivit pentru a gestiona un volum mare de date datorită scalabilității și disponibilității sale ridicate, în timp ce sistemele JMS sunt utilizate atunci când trebuie să lucrați cu clustere cu mai multe noduri și cu sisteme extrem de complicate.

Prin ce diferă Kafka de JMS?

JMS acceptă sistemul de mesagerie pentru coadă și editor/abonat (subiect). ... Apache Kafka este un sistem de mesagerie distribuit de publicare-abonare care primește date de la sisteme sursă disparate și pune datele disponibile pentru sistemele țintă în timp real. Serviciul de mesaje Java este un API care este furnizat de Jav

Kafka înlocuiește JMS?

Scopul acestui client este de a permite aplicațiilor existente scrise în API-ul JMS să poată publica și să se aboneze la Kafka ca înlocuitor pentru orice alt JMS defect.

Kafka acceptă JMS?

Compatibilitate JMS 1.1

Clientul kafka-jms este o implementare foarte completă a specificației JMS 1.1. Cu toate acestea, există unele concepte JMS care fie nu se mapează 1:1 la Kafka, fie pur și simplu nu au deloc sens în Kafka (cum ar fi mesajele nepersistente

Este Kafka mai rapid decât JMS?

În cele din urmă, Kafka este extraordinar de mai rapid, mai ales datorită unor tehnici inteligente de transfer de disc/memorie și pentru că consumatorii au grijă de mesajele pe care le consumă, nu de broker ca în JMS. Din acest motiv, consumatorul poate, de asemenea, să „rebobine”, adică să recitească mesajele de ex. de acum 2 zile.

Prin ce diferă Kafka de JMS?

JMS acceptă sistemul de mesagerie pentru coadă și editor/abonat (subiect). ... Apache Kafka este un sistem de mesagerie distribuit de publicare-abonare care primește date de la sisteme sursă disparate și pune datele disponibile pentru sistemele țintă în timp real. Serviciul de mesaje Java este o API furnizată de Java.

Kafka înlocuiește JMS?

Scopul acestui client este de a permite aplicațiilor existente scrise în API-ul JMS să poată publica și să se aboneze la Kafka ca înlocuitor pentru orice alt broker JMS.

Kafka acceptă JMS?

Compatibilitate JMS 1.1

Clientul kafka-jms este o implementare foarte completă a specificației JMS 1.1. Cu toate acestea, există unele concepte JMS care fie nu se mapează 1:1 la Kafka, fie pur și simplu nu au deloc sens în Kafka (cum ar fi mesajele nepersistente).