De ce copacul meu de guava nu produce fructe?

De ce copacul meu de guava nu produce fructe?

Un copac de guava fără fructe poate fi, de asemenea, rezultatul unei probleme de polenizare. Guava de mere, Pisidium guajava, fie va avea nevoie de un partener cu care să polenizeze încrucișat, fie va avea nevoie de ajutor din partea dumneavoastră sub formă de polenizare manuală. Guava de ananas, Feijoa sellowiana, va avea mai multe șanse să dea roade atunci când este polenizată manual.

De ce copacul meu de guava nu produce fructe?

Cum faci ca o guava să rodească?

  1. Amplasați-vă guava într-o locație însorită. ...
  2. Pulverizați-vă copacul de guava chiar înainte de a înflori primăvara. ...
  3. Aplicați un îngrășământ bogat în potasiu sau potasiu pentru a crește producția de fructe și sănătatea. ...
  4. Lăsați copacul să se usuce timp de două până la trei săptămâni. ...
  5. Polenizați manual florile.

De ce arborele meu de guava nu rodește?

Un copac de guava fără fructe poate fi, de asemenea, rezultatul unei probleme de polenizare. Guava de mere, Pisidium guajava, fie va avea nevoie de un partener cu care să polenizeze încrucișat, fie va avea nevoie de ajutor din partea dumneavoastră sub formă de polenizare manuală. Guava de ananas, Feijoa sellowiana, va avea mai multe șanse să dea roade atunci când polenizează manual

De ce arborele meu de guava nu rodește?

Cum stimulezi înflorirea în guava?

Spray-urile cu etefon și etefon-uree stimulează formarea florilor în ananas, mango și guava. La guava se folosesc concentrații mari de uree sau spray-uri etefon-uree pentru a stimula producerea de laterale înflorite prin defoliere.

Care este cel mai bun îngrășământ pentru arborele de guava?

Se recomandă utilizarea unui îngrășământ de guava cu un raport 6-6-6-2 (azot-fosfor-potasiu-magneziu). Pentru fiecare hrănire, împrăștiați îngrășământul uniform pe pământ, începând cu un picior (30 cm.) de trunchi, apoi răspândindu-se pe linia de picurare a copacului. Greblați-l, apoi udă

Care este cel mai bun îngrășământ pentru arborele de guava?

Cum faci ca un copac de guava să înflorească?

Guavele care trăiesc o viață bună în interior pot refuza să înflorească, deoarece le lipsește un ingredient vital pe care toate guavele înflorite necesită: lumina ultravioletă. Guavelor le place multă lumină solară luminoasă, directă, dar dacă planta ta este înăuntru, nu o mutați într-o fereastră și nu o lăsați afară dintr-o dată.

Cât durează ca arborele de guava să dea roade?

În timp ce o guava poate fi cultivată din semințe, nu va fi adevărată pentru părinte și poate dura până la 8 ani pentru a produce fructe. Copacii sunt înmulțiți mai frecvent prin butași și stratificare. În acest caz, fructificarea arborelui de guava ar trebui să aibă loc când arborele are vârsta de 3-4 ani. Copacii pot produce oriunde între 50-80 de lire sterline (23-36 kg

Arborele de guava are nevoie de multă apă?

Guavele nu au nevoie de udare adâncă frecventă. În vremea caldă și sezonul de vegetație, udați guavele de două până la trei ori pe lună, profund. În lunile de iarnă, guavele sunt rezistente la secetă, așa că udați cu moderație.

De cât îngrășământ are nevoie o plantă de guava?

Creșteți doza cu 100g azot, 100g potasiu și 40g fosfor în fiecare an până la vârsta de 5 ani și acolo după o doză de 500g azot, 200g fosfor și 500g potasiu trebuie aplicate anual. Jumătate din azot trebuie administrat sub formă de gunoi de grajd organic. Îngrășământ verde în timpul sezonului ploios.

Cum păstrați un copac de guava sănătos?

Îngrijirea unui copac de guava

Dacă aveți norocul să trăiți într-o regiune în care plantele de guava cresc afară, copacul ar trebui să fie plantat într-un sol bine drenat, unde rădăcinile sale au loc să se răspândească. Fertilizați guava în creștere la fiecare una până la două luni când este tânăr și apoi de trei până la patru ori pe an pe măsură ce copacul se maturizează.