Care este cartea pe care Lordul Henry o trimite lui Dorian?

Care este cartea pe care Lordul Henry o trimite lui Dorian?

Cartea galbenă În

plus, în The Picture of Dorian Gray (1891) de Wilde, o influență corupătoare majoră asupra lui Dorian este „cartea galbenă” pe care Lordul Henry o trimite pentru a-l amuza după sinuciderea primei sale iubiri.

În ce capitol îi dă Lordul Henry lui Dorian cartea galbenă?

Rezumat și Analiză Capitolul 11 ​​. Pe măsură ce începe capitolul, naratorul anunță că anii au trecut. Dorian și-a petrecut timpul dezvoltându-și credo-ul vieții sub influența cărții galbene și, într-o măsură mai mică acum, a lordului Henry.

Care este cartea menționată în Imaginea lui Dorian Gray?

Cartea galbenă

Este, de fapt, o „carte galbenă” care îl corupe pe Dorian Gray în romanul lui Oscar Wilde, Imaginea lui Dorian Gray; acesta se crede în general a fi À rebours (1884) al lui Joris-Karl Huysmans.
...
Cartea galbenă.
Titlul complet: Cartea Galbenă
Deținute de Biblioteca Britanică
Marcaj: C.121.b.17.

Ce a fost o carte otrăvitoare din The Picture of Dorian Gray?

Strigătul public care a urmat apariției romanului – „este o poveste născută din literatura leproșă a Decadenților francezi – o carte otrăvitoare, a cărei atmosferă este încărcată de mirosurile mefitice ale putrefacției morale și spirituale”, scria Daily Chronicle – l-a obligat pe Wilde să revizuiască romanul încă .

Ce îi dezvăluie lordul Henry lui Dorian în capitolul VIII?

Lordul Henry îi spune apoi lui Dorian conținutul scrisorii sale: Sibyl Vane este moartă. Dorian este în stare de șoc, dar cere să audă toată povestea. Lordul Henry raportează că moartea nu a fost în mod clar un accident. Pe la miezul nopții, Sibyl și mama ei părăseau teatrul.

Ce îi spune Lordul Henry lui Dorian?

Dorian este intrigat că Lordul Henry ar putea fi o „influență foarte proastă”. Lordul Henry răspunde profetic printr-unul dintre aforismele sale: „Nu există o influență bună, domnule Gray. Orice influență este imorală” – adică a influența pe cineva înseamnă a-și modifica viziunea despre sine.

Ce vești dezvăluie Lordul Henry când îl vizitează pe Dorian?

Ce vești dezvăluie Lordul Henry când îl vizitează pe Dorian? „‘Dorian, scrisoarea mea – nu te speria – era să-ți spun că Sibyl Vane este moartă” (71). De ce Dorian numește sinuciderea lui Sibyl „egoistă”? „'Nu știi în ce pericol mă aflu și nu există nimic care să mă țină drept.

Ce îi spune lordul Henry lui Dorian despre frumusețe?

Ce îi spune Lordul Henry lui Dorian despre frumusețea lui? Lordul Henry îi spune lui Dorian că are o frumusețe extraordinară și că frumusețea este o formă de geniu, mai mare decât geniul însuși, pentru că nu are nevoie de explicații. El mai spune că frumusețea nu este superficială, așa cum spun alții.

Ce îi spune lordul Henry lui Dorian despre ispită?

Lordul Henry crede că singura modalitate de a scăpa de ispită este să o cedezi. Ce își dorește atât de disperat Dorian Gray încât să „și dea sufletul” ca să devină realitate? ... Lordul Henry îi spune că secretul de a fi tânără este să repete prostiile tinereții ei.