Din ce țară vine lemnul de inimă violet?

Din ce țară vine lemnul de inimă violet?

Peltogyne, cunoscut în mod obișnuit ca purpleheart, lemn violet, amarant și alte nume locale (deseori referindu-se la culoarea lemnului) este un gen de 23 de specii de plante cu flori din familia Fabaceae; originar din pădurile tropicale din America Centrală și de Sud; din Guerrero, Mexic, prin America Centrală și până în...

De unde vine cheresteaua purple Heart?

Lemnul Purpleheart provine din copaci din genul peltogyne, care cuprinde mai mult de 20 de specii diferite de copaci care sunt originari din pădurile tropicale din America Centrală și de Sud. Copacii tind să fie mari, crescând până la 160 de picioare înălțime și dezvoltă diametre de până la cinci picioare.

De ce este lemnul de inimă violet atât de scump?

Lemnul Purple Heart, altfel cunoscut sub numele de Amaranth, crește extensiv în unele părți ale Americii Centrale. Este oarecum rar, foarte durabil și rezistă atât la descompunere, cât și la majoritatea atacurilor insectelor, care este parțial motivul pentru care este scump. Este, de asemenea, rezistent la apă, motiv pentru care este adesea folosit pe podelele și podelele bărcilor

Unde se găsesc copacii de inimă violet?

Copacii Purpleheart variază de la sud-estul Braziliei până la Costa Rica și chiar până la Trinidad, dar majoritatea speciilor cresc în bazinul Amazonului. Prin urmare, acești copaci sunt cunoscuți în mod colocvial cu destul de multe nume, în funcție de limbă

Purple Heart este un lemn bun?

Purpleheart este un tip de lemn incredibil de puternic și durabil, care provine din genul Peltogyne de 23 de specii de copaci mari care pot fi găsite crescând nativ pe teritoriul dintre Mexic și Brazilia. Este cel mai bine cunoscut pentru modelul său uimitor de cereale și pentru o culoare unică care poate fi găsită rar în alte tipuri de lemn.

Este lemnul purple Heart etic?

4. Arborele Purpleheart este foarte durabil. Deși lemnul purpleheart pare exotic și rar din cauza culorii sale absolut superbe, este de fapt una dintre cele mai durabile, stabile și durabile specii de lemn.

Pot să cresc un copac de inimă violet?

Începând de astăzi, copacii Purpleheart nu sunt cultivați comercial, iar recolta lor este reglementată prin lege în Panama și Costa Rica pentru a preveni supraexploatarea.

Este inima mov pe cale de dispariție?

Lemnul de inimă violet nu este amenințat ca specie de plante; se găsește în toată America de Sud în mari părți ale pădurilor tropicale. Lemnul de inimă violet nu este listat în anexele CITES sau pe lista roșie a speciilor amenințate IUCN, ceea ce înseamnă că nu este pe cale de dispariție sau nu scade într-un ritm rapid.