Cum se simte o piatră la rinichi și unde doare?

Cum se simte o piatră la rinichi și unde doare?

Simptomele obișnuite ale pietrelor la rinichi includ o durere ascuțită, cu crampe în spate și lateral. Acest sentiment se deplasează adesea în abdomenul inferior sau în zona inghinală. Durerea începe adesea brusc și vine în valuri. Poate să vină și să plece în timp ce corpul încearcă să scape de piatră.

Cum îți poți da seama dacă ai dureri de pietre la rinichi?

Pietre la rinichi
  1. Durere severă, ascuțită în lateral și spate, sub coaste.
  2. Durere care iradiază în abdomenul inferior și în zona inghinală.
  3. Durere care vine în valuri și fluctuează în intensitate.
  4. Durere sau senzație de arsură în timpul urinării.

Ce poate fi confundat cu pietre la rinichi?

Cele mai proeminente simptome ale pietrelor la rinichi sunt durerile abdominale severe sau durerile lombare.
...
Condiții care pot fi confundate cu pietre la rinichi, cu simptome similare:
  • Apendicita sau dureri lombare.
  • Infecția tractului urinar (ITU)
  • Gripa sau virusul stomacului.

Cum începe să se simtă o piatră la rinichi?

Simptomele pietrelor la rinichi includ: Durere ascuțită în abdomenul inferior, de obicei pe o parte. O senzație de arsură sau durere în timpul urinării. Urinând frecvent

Cum mă verific pentru pietre la rinichi?

Testarea urinei: poate arăta nivelurile de minerale care formează pietre și de minerale care previn calculul. Raze X: pot ajuta la dezvăluirea pietrelor la rinichi prezente în tractul urinar. Cu toate acestea, pietrele mai mici pot fi ratate. Scanări CT: O versiune mai aprofundată a scanărilor cu raze X, o scanare CT poate oferi imagini clare și rapide din mai multe unghiuri.

Cum pot verifica dacă am pietre la rinichi?

Testele imagistice pot arăta pietre la rinichi în tractul urinar. Tomografia computerizată (CT) de mare viteză sau cu energie duală poate dezvălui chiar și pietre mici. Raze X abdominale simple sunt utilizate mai rar, deoarece acest tip de test imagistic poate rata pietrele la rinichi mici.

Ce altă boală are aceleași simptome ca și pietrele la rinichi?

Pietrele la rinichi sunt uneori considerate „marele imitator” deoarece semnele și simptomele lor sunt foarte asemănătoare cu apendicita, afecțiunile ovariene sau testiculare, gastrita și infecțiile tractului urinar.

Cât de des sunt diagnosticați greșit pietrele la rinichi?

La 45% dintre pacienții chestionați, boala a fost confundată mai întâi cu afecțiuni mai puțin grave, cum ar fi o infecție de urină, pietre la rinichi sau probleme respiratorii, a spus organizația de caritate.

Cum exclud pietrele la rinichi?

Ecografia, un test neinvaziv care este rapid și ușor de efectuat, este o altă opțiune imagistică pentru a diagnostica pietrele la rinichi. Analiza pietrelor trecute. Vi se poate cere să urinați printr-o sită pentru a prinde pietrele pe care le treceți. Analizele de laborator vor dezvălui machiajul pietrelor la rinichi.

Cum poți face diferența dintre pietrele la rinichi și infecție?

Când se întâmplă acest lucru, pietrele la rinichi pot deveni extrem de dureroase. Pietrele la rinichi pot fi dificile, deoarece pot avea multe dintre aceleași simptome ca o ITU sau o infecție la rinichi - durere la urinare, nevoia de a urina des și urină tulbure sau puternic mirositoare, sânge în urină, febră, greață sau vărsături .