Ce alimente să eviți dacă ai sindromul Ehlers-Danlos?

Ce alimente să eviți dacă ai sindromul Ehlers-Danlos?

Ce alimente ar trebui să evit? Reduceți aportul de alimente și băuturi care conțin zahăr procesat - cum ar fi produse de patiserie, pâine și băuturi suc sau cola. De asemenea, este important să scădeți cantitatea de colesterol și grăsimi saturate pe care le consumați, reducând ouăle, laptele integral, brânza și prăjiturile.

Ce nu poți face cu EDS?

În general, pacienții cu EDS ar trebui să evite exercițiile cu impact puternic, cum ar fi alergarea și sporturile care prezintă un risc ridicat de rănire din cauza impactului. De exemplu, ridicarea greutăților exercită presiune asupra articulațiilor blocate și ar trebui evitată

EDS afectează alimentația?

Printre acestea, problemele gastrointestinale, tulburările temporomandibulare și anomaliile de miros și gust sunt frecvente printre cei afectați, având implicații semnificative pentru alimentație. Lucrarea de față trece în revistă literatura care leagă JHS/EDS-HT și problemele alimentare.

Ce vitamine ajută EDS?

Prin urmare, emitem ipoteza că simptomele asociate cu sindromul Ehlers-Danlos pot fi atenuate cu succes utilizând o combinație specifică (și potențial sinergică) de suplimente nutritive, cuprinzând calciu, carnitină, coenzima Q(10), glucozamină, magneziu, metil sulfonil metan, picnogenol, silice,...

Ce proteine ​​cauzează sindromul Ehlers-Danlos?

Mutațiile dominant-negative ale colagenului I, III și V provoacă mai multe forme diferite de EDS (Figura 1). Cele mai semnificative clinic dintre acestea sunt mutațiile COL3A1 care cauzează forma vasculară potențial letală a EDS.

Ce nu poți face cu Ehlers-Danlos?

Activități de evitat

Sporturile de contact, cum ar fi fotbalul, fotbalul și rugby-ul, în general, ar trebui evitate. Activitățile cu impact mare ar trebui, de asemenea, evitate de majoritatea pacienților cu EDS. Acestea includ alergarea și baschetul. Baseball-ul, care necesită multă alergare, ar trebui de asemenea evitat

Cum afectează EDS viața de zi cu zi?

General: Persoanele afectate de EDS pot trăi ca oameni normali; cu toate acestea, ei pot simți anumite constrângeri în mobilitatea lor. O persoană afectată de EDS vasculară este predispusă la complicații fatale grave, cum ar fi ruperea unui vas de sânge sau a organului principal.

Pot trăi o viață plină cu EDS?

EDS nu poate fi „vindecat”, dar mulți oameni învață de-a lungul timpului cum să o controleze și să trăiască o viață plină și activă. Gestionarea de zi cu zi a majorității tipurilor de EDS se bazează pe tipul potrivit de exerciții fizice, fizioterapie și stimulare. În plus, ar trebui să căutați recomandări pentru orice afecțiuni asociate pe care le aveți.

EDS se agravează în timp?

Multe dintre problemele asociate cu EDS sunt progresive, ceea ce înseamnă că se agravează în timp. Cifoscolioza EDS (cifoza și scolioza) este o formă de sindrom Ehlers-Danlos care este remarcată pentru curbura severă, progresivă a coloanei vertebrale. Se agravează în timp și poate afecta respirația prin limitarea expansiunii pulmonare.

Cum îmi pot îmbunătăți Ehlers-Danlos?

Kinetoterapie

Exercițiile pentru întărirea mușchilor și stabilizarea articulațiilor sunt tratamentul principal pentru sindromul Ehlers-Danlos. Kinetoterapeutul poate recomanda, de asemenea, aparate dentate specifice pentru a ajuta la prevenirea luxației articulațiilor

Persoanele cu Ehlers-Danlos ar trebui să ia suplimente de colagen?

Concluzie: Nicio cercetare sau experiență clinică stabilită nu a demonstrat că suplimentarea cu colagen este utilă pentru persoanele cu EDS! Teoretic, o dietă adecvată în glicină, prolină, lizină și vitamina C (sau suplimentarea) ar sprijini biosinteza colagenului.

EDS provoacă deficit de vitamine?

Deficiențele de micronutrienți sunt adesea: evidente la persoanele cu EDS (de exemplu, magneziu, vitamina B6, vitamina D, vitamina B12, vitamina C). cunoscut pentru exacerbarea simptomelor asociate cu EDS și afecțiunile secundare care decurg din EDS.

Vitamina C ajută EDS?

Acidul ascorbic (vitamina C) poate fi recomandat pentru a ajuta la reducerea vânătăilor ușoare care însoțesc EDS. Articulațiile hipermobile se luxează ușor. Cu fiecare luxație, luxațiile ulterioare sunt din ce în ce mai probabile, prin urmare prevenirea este deosebit de importantă pentru calitatea vieții.

Ce proteine ​​afectează sindromul Ehlers-Danlos?

La pacienții cu sindrom Ehlers-Danlos (EDS), defectele proteinei asemănătoare carboxipeptidazei aortice (ACLP) - o proteină care joacă un rol cheie în vindecarea rănilor și cicatrizarea țesuturilor (fibroză) - duc la reținerea acesteia în interiorul celulelor, crescând stresul celular.

Ce colagen este afectat în sindromul Ehlers-Danlos?

Sindromul Ehlers-Danlos clasic (EDS) se caracterizează prin hiperelasticitate a pielii, hipermobilitate articulară, tendință crescută la vânătăi și cicatrici anormale. S-a demonstrat că mutațiile în colagenul de tip V, un regulator al fibrilogenezei colagenului de tip I, stau la baza acestui tip de EDS.

Ce tip de mutație provoacă sindromul Ehlers-Danlos?

Sindroamele Ehlers-Danlos (EDS) sunt tulburări genetice care pot fi cauzate de mutații în mai multe gene diferite, inclusiv COL5A1, COL5A2, COL1A1, COL3A1, TNXB, PLOD1, COL1A2, FKBP14 și ADAMTS2. Cu toate acestea, cauza genetică de bază este necunoscută în unele familii.

Este Ehlers-Danlos o lipsă de colagen?

Problemele observate la pacienții cu EDS se pot datora fie rezistenței slabe a colagenului. Alternativ, poate fi din cauza absenței unor cantități suficiente de colagen structural normal. Complicațiile primare observate în EDS implică pielea, mușchii, scheletul și vasele de sânge.